+31(0)36 540 88 95
Select language
Select currency
Dart 18 compleet
 

Dart 18 compleet

Artikelnr.: WS 10015

Prijs op aanvraag
De Dart 18 is een stijlvolle catamaran die goede prestaties levert met fantastische handling eigenschappen. De Dart 18 is hand gemaakt volgens strikte one design klasse regels. Alle Dart 18 bezitters kunnen uitkomen in de wedstrijden op regionaal, nationaal en internationaal niveau - een brede groep van leeftijden en zeilniveaus genieten zowel van de spannende wedstrijden als van de gezellige après sail.

Nauwelijks onderhoud
De Dart 18 heeft nagenoeg geen onderhoud, behalve af en toe eens schoonmaken. Zo kun je al je tijd aan het zeilen besteden!

Uniek ontwerp
De Dart 18 is een ontwerp dat nieuwe standaarden heeft gezet ten aanzien van zeilprestatie en bedieningsgemak. De unieke Dart™ skeg geeft de boot zeer goede prestaties en zorgt ervoor dat de Dart geen zwaarden nodig heeft. Door het grote volume is de boot ook geschikt voor zwaardere bemanningen.

Het zeil plan zorgt voor dynamische prestaties, maar is tevens door een grote groep bemanningen qua leeftijd en gewicht eenvoudig te bedienen. Het roer systeem is speciaal voor de Dart ontworpen en stuurt heerlijk en ligt goed in de hand - het aerofoil roer herbergt een uniek oploop mechanisme. Het dek en de trampoline layout zorgen voor veel ruimte en comfort.

Wie zeilt de Dart 18?
De Dart 18 wordt gevaren door een brede range van zeilers van verschillende leeftijden en uiteenlopende niveaus. Veel stellen en vrienden varen samen, leeftijden variëren van begin twintig tot in de zeventig. Je hoeft geen atleet te zijn... als je redelijk fit bent, bezit jij de juiste ingrediënten.

Extra dimensie
Met een gennaker op je Dart 18, voeg je een nieuwe dimensie toe aan het ruime wind zeilen. Het systeem is leverbaar bij een nieuwe Dart 18 maar ook als accessoire op een later tijdstip. Montage is heel gemakkelijk; zonder gaten te boren.

De Dart 18 samengevat:
· De Dart 18 heeft een goede tweedehandswaarde
· Optuigen binnen 30 minuten (dit als de Dart helemaal uit elkaar ligt...anders zit je binnen 10 minuten op het water!)
· Er zijn veel verenigingen waar je je Dart 18 kunt leggen en kunt deelnemen aan de wedstrijden, en een actieve klasse-organisatie. Bekijk ook eens de website van de Dart klasse.
· De Dart 18 kan gemakkelijk achter een kleine auto getrokken worden
 

Specificaties Dart 18 

 
Lengte 5,48 m
Breedte 2,28 m
Masthoogte 8,00 m
Zeiloppervlak Grootzeil 12,92 m2
Zeiloppervlak Fok 3,16 m2
Aantal personen 2
Zeilniveau Beginner - expert
Wedstrijdniveau Club - Race
Transport Kalf Tender trailer
 

Zo zeilt een Dart 18


Gerelateerde producten

Navigatie